Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (262)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 262 een oude briefkaart van het kruispunt voor het toenmalige Café De Roemer.

De horecagelegenheid lag op de hoek van de Amsterdamseweg en de Burgemeester van Sonweg (Colijnweg). Herkenbaar was de reclame van Schermer’s Jenever op de gevel.

Amstelveen 1960

De foto is genomen in 1960 en komt uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent. Het kruispunt zoals op de oude foto te zien bleef tot 1967 in stand. Vandaag de dag is de situatie niet meer als zodanig te herkennen, zeker nu de verbreding van Rijksweg A9 gaande is. Onder andere nabij deze plek waren dit weekeinde grootschalige werkzaamheden.

Geschiedenis Amstelveen

Deze fraaie oude prentbriefkaart komt uit het enorme archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, hofleverancier van deze rubriek. Heb jij ook een leuke oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Expositie historische foto's bij Jan Bartels

In de etalage van Barbershop Jan Bartels op de hoek van de Lindenlaan/Van der Hooplaan in Amstelveen Zuid is momenteel een expositie te zien van historische foto's uit het archief van Evert Zuiderent. Naats foto's uit de wijk Keizer Karelpark zijn foto's vanuit heel Amstelveen in vroeger jaren te zien.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.