'Amsterdamscheweg' [Archief Evert Zuiderent]

Amstelveen van voorheen (263)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 263 een prentbriefkaart uit de jaren 50 van de vorige eeuw: te zien is de Amsterdamseweg met diverse winkels.

Ken jij nog de winkels van vroeger? In de winkelstraat zaten destijds zaken als Radio Centraal, stomerij Hamers, boekhandel Merckx en  manufacturenzaak Van 't Hoff. Geheel links op deze foto zat tuinder Kroegman, zo weet historisch verzamelaar Evert Zuiderent te vertellen.

Rechts op deze prentbriefkaart is ook het filiaal van slagerij Stronkhorst te zien, met een bezorgbakfiets voor de winkel. De bekende slagerij zit er vandaag de dag nog steeds. De Amsterdamseweg is sinds jaar en dag al een geliefde winkelstraat.

Historie Amstelveen

Deze fraaie oude prentbriefkaart komt uit het enorme archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, hofleverancier van deze rubriek. Heb jij ook een leuke oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

Expositie historische foto's op open dag Tuinvereniging Nesserlaan

Bij Tuinvereniging Nesserlaan in Amstelveen Zuid wordt zondag 12 september 2021 vanaf 14.00 uur een open dag gehouden, waarbij iedereen welkom is. Evert Zuiderent zal hier met een kraam met oude prentbriefkaarten staan. 


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.