Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (264)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 264 een unieke ingekleurde ets uit het jaar 1792. 

Het was toen nog een dorp langs de doorgaande weg van Amsterdam naar Leiden. In het midden op deze ets staat de oorspronkelijke Dorpskerk. In de zeventiende en achttiende eeuw was het Dorp de belangrijkste kern.

t dorp amstelveen evert zuiderent amstelveen van voorheen geschiedenis historie1.jpg
Archief Evert Zuiderent

Historie Amstelveen

Deze ets komt uit het enorme archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, hofleverancier van deze rubriek. Heb jij ook een leuke oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'

Sport gisteren 18:09

De Meerkamp kan buiten-wedstrijdbad eindelijk openstellen

Amstelveen - Het buitenwedstrijd van zwembad De Meerkamp gaat aanstaande donderdag 30 mei weer open. Vanaf 07.00 uur is men weer welkom voor banenzwemmen, nadat een hoge grondwaterstand een eerdere opening versperde.

Politiek gisteren 15:19

GLPvdA en VVD kruisen de degens in Europa Debat in P60 Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni vindt er op zaterdag 1 juni 2024 een Europa Debat plaats in het Amstelveense poppodium P60 aan het Stadsplein: GL/PvdA en VVD kruisen de degens onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan.