De Carmelkerk [Archief Evert Zuiderent]

Amstelveen van voorheen (274)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 274 een oude foto van de voormalige Carmelkerk en het karmelietenklooster aan de Meester G. Groen van Prinstererlaan.

Het karmelietenklooster werd geopend op 6 mei 1965 en bestond op deze locatie nog geen 30 jaar.  Het aantal leden van de gemeenschap nam vanaf de jaren 80  in steeds sneller tempo af.  Op 1 september 1993 werd het gebouw, waar ook een tijdje vluchtelingen onderdak kregen, gesloten en daarna werden het klooster en de kerk gesloopt ten faveure van de bouw van een luxe appartementencomplex. Dat complex, met de naam Cortile, werd medio jaren 90 opgeleverd.

Op deze foto is linksachter de Rembrandtweg  te zien: daar zit de beroemde ijs- en banketbakkerij Koolhaas.

Historie Amstelveen

Heb jij oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in je bezit die je graag wilt tonen in Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.