Fam. Van Dam

Amstelveen van voorheen (29)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze 29e aflevering een foto van een oud schoolgebouw uit Bovenkerk dat uit het straatbeeld is verdwenen.

Vanaf de jaren '20 was in het gebouw de St. Aloysiusschool en de Maria school gevestigd, maar veel mensen kunnen het gebouw wellicht ook herinneren als het pand waar jarenlang de lampenwinkel Lakro was gevestigd. Vanaf het terras van eetcafé Silversant kreeg je er vroeger op uit.

Inmiddels staat op de plek het appartementencomplex La Foresta (sinds 2006). Het historische pand ging in 2005 tegen de vlakte. Wij kregen deze foto van Ellen van Dam, haar ouders Hendrik van Dam en Annemieke van Dam-van den Maagdenberg groeiden op in Bovenkerk en hebben de foto ingelijst aan de muur hangen.

Oproep
Heeft u ook een oude foto van Amstelveen die u terug wilt zien in de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’?  Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.