Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.

Lang niet iedereen was destijds voorstander dat het nieuwe raadhuis aan de oever van natuurgebied De Poel zou worden gebouwd, maar in de gemeenteraad kwam er toch een nipte meerderheid voor. Het raadhuis aan de Dorpsstraat was te klein geworden en dus werd 200 meter verderop deze kolos gebouwd aan Laan Nieuwer-Amstel, waarmee het aanzicht van De Poel definitief zou veranderen.

Momenteel ondergaat het inmiddels 4 decennia oude raadhuis van Amstelveen een ingrijpende verbouwing, met name aan de binnenzijde: maar ook de buitenzijde krijgt een opknapbeurt. Zo worden de houten delen vervangen voor bamboe.

Op deze foto uit de beeldbank van gemeente Amstelveen is links het Huis aan de Poel (flat) te zien en de Handweg met de spoorlijn. Rechtsboven de toren van de Urbanuskerk in Bovenkerk.

Geschiedenis Amstelveen

Heb jij oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in je bezit die je graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.