Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (300)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 300 een bijzondere tekening.  

Het betreft één van de vele tekeningen van Douwe van der Leest, die jarenlang tekeningen van huizen en straten maakte in Amstelveen.

Het betreft een prent van een dubbele woning aan de Handweg (Nr. 15-17), die nog altijd bestaat. Maar Evert Zuiderent voegde niet voor niets onweer aan de tekening toe: hij kwam erachter dat er donkere wolken boven de toekomst van het  pand hangen: er bestaan namelijk plannen om de helft van het pand - met historisch karakter - door midden te klieven, waarbij het rechterhuis (nr. 15) dat recent is verkocht, wordt vervangen voor een totaal afwijkend modern en hoger huis.

Voor Evert is het teleurstellend als Amstelveen op deze wijze met haar historie en dorpsgezichten omgaat; hij hoopt dat de plannen - die op Funda waren te zien - geen werkelijkheid worden, maar de tijd zal het leren.

Historie Amstelveen

Heb jij oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in je bezit die je graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.