Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (302)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 302 een bijzondere ansichtkaart uit 1959 van luchthaven Schiphol.

Het ging er meer dan 60 jaar geleden even wat anders aan toe op Schiphol: je kon op de luchthaven je ogen uitkijken vanaf de terrassen, die zeer dichtbij de vliegtuigen lagen. In 1959 handelde Schiphol circa 1 miljoen passagiers af. Dat lijkt al behoorlijk wat, maar in 2019, het laatste volbezette jaar voor corona, waren dat er bijna 72 miljoen.

Het in- en uitstappen op het platform zoals destijds gewoonte was, is verleden tijd sinds de grootschalige vernieuwing van de luchthaven in 1967, toen ook de 'vliegtuigslurfen' gemeengoed werden. Er kwamen 25 Aviobruggen, hetgeen een hele verandering teweegbracht. Daarna groeide de luchthaven verder en verder.

Amstelveen heeft door de ligging nabij de luchthaven altijd een sterke band gehad met Schiphol. Deze ansichtkaart komt uit de collectie van historisch verzamelaar Evert Zuiderent.

Geschiedenis Amstelveen

Heb jij oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in je bezit die je graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.