Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (304)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 304 een ansichtkaart van de Fokkerfabriek: officieel natuurlijk gesitueerd op Schiphol-Oost, maar de ansichtkaart is voorzien van de plaatsnaam Amstelveen.

Eind jaren vijftig werden in Amstelveen veel huizen gebouwd voor werknemers van Fokker, dus de link tussen de vliegtuigbouwer en Amstelveen was groot.

De kaart is van 1960 en komt uit de collectie van Evert Zuiderent. Twee weken geleden zorgde een ansichtkaart van luchthaven Schiphol in deze rubriek voor onnoemelijk veel reacties. Volgens Zuiderent kan de vliegtuigenfabriek Fokker dan niet achter blijven.

Fokker werd opgericht met steun van familie, de Steenkolen Handels Vereniging (SHV) (eigendom van de families Van Beuningen en Fentener van Vlissingen) en enkele vermogende particulieren op 21 juli 1919.

Historie Amstelveen

Heb jij oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in je bezit die je graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag (indien gewenst met naamsvermelding). Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.