Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (310)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 310 een ansichtkaart uit de jaren 90 die vermoedelijk als doel had Amstelveen aan te prijzen.

We denken niet dat door deze kaart hordes toeristen naar 'Opwindend Amstelveen’ zijn gekomen. Het precieze jaartal van deze ansichtkaart uit de collectie van Evert Zuiderent is niet geheel duidelijk, maar de sneltram staat er op dus het moet na 1990 zijn geweest.

Naast de stadsgrens, zien we molen De Jonge Dikkert aan de Amsterdamseweg/Molenweg, het stationsgebouw in het Oude Dorp (toen nog geen Bed & Breakfast) en een ietwat troosteloze tribune op sportpark Escapade, dat op deze kaart wordt aangeduid als ‘Escapade Stadium’.

Bij elkaar zou dat ‘opwindend’ moeten zijn; gelukkig heeft Amstelveen tegenwoordig wel iets meer te bieden!

Oude foto's historie Amstelveen

Heeft u oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in het bezit die u graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag (indien gewenst met naamsvermelding). Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen 8 aug. 2022 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.