Raadhuis 1980

Amstelveen van voorheen (317)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 317 een oude foto van het Amstelveense raadhuis, toen het nog maar net opgeleverd was.

Deze foto komt uit het jaar 1980, ruim veertig jaar geleden dus, vlak voordat het destijds nieuwe raadhuis officieel werd geopend.

Voor de officiele opening was, gemarkeerd door vlaggenstokken, een route opgezet die liep vanaf het oude raadhuis aan de Dorpsstraat naar het nieuwe onderkomenl. Met de burgemeester voorop en een hele stoet genodigden leidde de parade naar een muziektent (middenrechts te zien op de foto) die op het plein voor het raadhuis was neergezet, waarna de openingshandeling werd verricht.

Op deze foto zijn ook al de fonteinen te zien die nog steeds voor het raadhuis liggen. Momenteel wordt het raadhuis van Amstelveen grondig gerenoveerd en wordt onder andere de karakteristieke houten gevel vervangen voor een bamboe-versie.

Oude foto's historie Amstelveen

Deze foto komt uit de beeldbank van gemeente Amstelveen. Heeft u oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in het bezit die u graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan uw oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag (indien gewenst met naamsvermelding). Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.