Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (320)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 320 een meer dan honderd jaar oude prentbriefkaart van café-restaurant Paardenburg, dat nog véél langer bestaat.

Deze prentbriefkaart stamt uit 1903 en het horeca-etablissement bestaat inmiddels 375 jaar (!).

In het begin van de twintigste eeuw was er, zoals op deze prentbriefkaart te zien is, al een terras aan de waterkant, ook was er een stalling voor de paarden naast het restaurant. Paardenburg is gelegen aan de Amstelzijde in Amstelveen. Hoewel veel mensen dit tot Ouderkerk aan de Amstel rekenen, ligt het wel degelijk op Amstelveens grondgebied. De buurt heet officieel 'Buurt over Ouderkerk'; hetgeen een beschermd dorpsgezicht is.

Oude foto's Amstelveen

Heeft u oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in het bezit die u graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan uw oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag (indien gewenst met naamsvermelding). Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.

Horeca gisteren 15:01

Proost! Café Thijs tien jaar in Oude Dorp

Amstelveen - Café Thijs in de Dorpsstraat in het Oude Dorp heeft gisterenavond het 10-jarig bestaan gevierd. Het café is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot een vaste waarde in het Amstelveense horecalandschap en een meer dan gezellige ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is.