Co van der Horst in de Dorpsstraat

Amstelveen van voorheen (326)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 326 een oude foto van de winkel van Co van der Horst in het Oude Dorp.

Co van der Horst werd afgelopen vrijdag uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar en dus genoeg reden om een blik te gunnen op de voormalige winkel van dit puur Amstelveense familiebedrijf met een lange lokale geschiedenis. Co van der Horst bestaat 117 jaar en startte in 1905.

Dit betreft een foto van het filiaal aan de Dorpsstraat 23-27, dat in de jaren 60 te klein was geworden. Dat werd gedeeltelijk opgelost door elk jaar grote tenten te plaatsen op Plein 1960, waar samen met partners een meubelshow onder de naam Huis en Tuin werd gegeven. Het zou tot 1972 duren voor Co van der Horst zou verhuizen naar de huidige en veel grotere stek aan de Binderij 2. 

Deze leuke foto uit de jaren 70 (nadat Co van der Horst al naar de Binderij vertrokken was) is afkomstig uit het historisch archief van Evert en Bea Zuiderent, die Co van der Horst van harte feliciteren met de uitverkiezing.

Oude foto's Amstelveen

Heeft u ook oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in het bezit die u graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan uw oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag (indien gewenst met naamsvermelding). Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Landijsbaan Amstelveen zo lek als een mandje: groot onderhoud op lange baan geschoven

Amstelveen - Het is dat er voorlopig geen vorst wordt verwacht, maar de landijsbaan aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen is lek en verkeert in slechte staat. De dijken rond de baan vertonen naast lekken ook verzakkingen. De baan is toe aan groot onderhoud, maar dat is door de gemeente op de lange baan geschoven. Zandzakken kunnen eventueel soelaas gaan bieden.

Sport vandaag 12:53

ARC, Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden voor Vereniging van het jaar

Amstelveen - Rugbyclub ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerd voor de Amstelveense Vereniging van het Jaar 2023. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus een cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen.