Co van der Horst in de Dorpsstraat

Amstelveen van voorheen (326)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 326 een oude foto van de winkel van Co van der Horst in het Oude Dorp.

Co van der Horst werd afgelopen vrijdag uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar en dus genoeg reden om een blik te gunnen op de voormalige winkel van dit puur Amstelveense familiebedrijf met een lange lokale geschiedenis. Co van der Horst bestaat 117 jaar en startte in 1905.

Dit betreft een foto van het filiaal aan de Dorpsstraat 23-27, dat in de jaren 60 te klein was geworden. Dat werd gedeeltelijk opgelost door elk jaar grote tenten te plaatsen op Plein 1960, waar samen met partners een meubelshow onder de naam Huis en Tuin werd gegeven. Het zou tot 1972 duren voor Co van der Horst zou verhuizen naar de huidige en veel grotere stek aan de Binderij 2. 

Deze leuke foto uit de jaren 70 (nadat Co van der Horst al naar de Binderij vertrokken was) is afkomstig uit het historisch archief van Evert en Bea Zuiderent, die Co van der Horst van harte feliciteren met de uitverkiezing.

Oude foto's Amstelveen

Heeft u ook oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in het bezit die u graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan uw oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag (indien gewenst met naamsvermelding). Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:16

Amstelveen van voorheen (327)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 327 een oude foto van de Stationsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 26 nov. 2022 12:26

Wethouders ’s avonds de straat op in Middenhoven: ‘Diffuus beeld’

Amstelveen - Vanwege de aanhoudende overlastmeldingen in Middenhoven hebben wethouders Marijn van Ballegooijen en Herbert Raat samen met raadslid Yaron van Koningsveld en diverse handhavers vrijdagavond een bezoek gebracht aan de wijk. Ze spraken met diverse jongeren, bewoners en ondernemers. Raat sprak na afloop van een nogal diffuus wijkbeeld, maar tegelijkertijd van een zeer nuttige avond.

Algemeen 26 nov. 2022 09:56

Opgelet: veelgebruikte A9-afrit 4 (Amstelveen/Ouderkerk) gaat aantal dagen en nachten dicht

Amstelveen - In verband met werkzaamheden aan Rijksweg A9 zal afrit 4 (S109) richting Amstelveen/Ouderkerk volgende week enkele dagen en nachten worden afgesloten. Het gaat alleen om de afrit aan de kant van het KPMG-gebouw, voor verkeer dat komt uit de richting van Schiphol. Afrit 4 aan de andere zijde van de snelweg blijft wel open.