Amstelveen van voorheen (335)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 335 een oude foto van bioscoop Oscar en het toenmalige Cultureel Centrum.

Deze foto komt uit eind jaren 80, getuige de aankondiging van de film The Last Emperor (uit 1987) op de gevel van Cinema Oscar. Die betreffende film ontving destijds overigens een hele reeks Oscars.

Plein 60 werd in de jaren 90 omgebouwd tot winkelcentrum Stadshart Amstelveen, waarbij het Cultureel Centrum en bioscoop Oscar werden gesloopt. Daarvoor in de plaats kwam de cultuurstrip, waarin thans Schouwburg Amstelveen, Cinema Amstelveen, P60 en Platform C zijn gehuisvest.

Pathé heeft plannen voor een grote nieuwe bioscoop waarvan de ingang in de cultuurstrip verwerkt moet worden, maar die plannen zijn uitgesteld.

Oude foto’s Amstelveen

Heeft u ook oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in het bezit die u graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan uw oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag (indien gewenst met naamsvermelding). Deze foto komt uit de gemeentelijke beeldbank. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

 


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.