Amstelveen van voorheen (335)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 335 een oude foto van bioscoop Oscar en het toenmalige Cultureel Centrum.

Deze foto komt uit eind jaren 80, getuige de aankondiging van de film The Last Emperor (uit 1987) op de gevel van Cinema Oscar. Die betreffende film ontving destijds overigens een hele reeks Oscars.

Plein 60 werd in de jaren 90 omgebouwd tot winkelcentrum Stadshart Amstelveen, waarbij het Cultureel Centrum en bioscoop Oscar werden gesloopt. Daarvoor in de plaats kwam de cultuurstrip, waarin thans Schouwburg Amstelveen, Cinema Amstelveen, P60 en Platform C zijn gehuisvest.

Pathé heeft plannen voor een grote nieuwe bioscoop waarvan de ingang in de cultuurstrip verwerkt moet worden, maar die plannen zijn uitgesteld.

Oude foto’s Amstelveen

Heeft u ook oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in het bezit die u graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van Voorheen? Stuur dan uw oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag (indien gewenst met naamsvermelding). Deze foto komt uit de gemeentelijke beeldbank. Klik op deze link voor alle voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.

 


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:00

X-MAS Bajes Cocktail Night: reserveer je plekje

Amstelveen - In De Bajes aan de Ouderkerkerlaan 1-2 wordt vrijdagavond 15 december 2023 een X-MAS Bajes Cocktail Night gehouden. Je kan nu je plekje reserveren voor deze gezellige cocktailavond in kerstsferen.