Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (351)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 351 een foto uit 1992 van de kruising Beneluxbaan-Sportlaan, met sneltram 51.

Het kruispunt is alweer enkele jaren vervangen voor een verdiepte ligging van de Beneluxbaan/trambaan, met daarbovenop een rotonde.

Voor de nieuwe tram 25 is de onderdoorgang een verbetering, maar veel automobilisten en fietsers ervaren de situatie op de rotonde als niet overzichtelijk en ook gevaarlijk, omdat verkeer  van alle kanten komt: fietsers, waaronder natuurlijk de (geregeld zeer snelle) elektrische fietsen fatbikes, mogen de rotonde twee kanten op gebruiken. 'Als automobilist en ook als fietser moet je ogen van voren en van achteren hebben,' zegt Evert Zuiderent, die in het bezit is van de foto van de vroegere klassieke kruising.

Historie Amstelveen 

Heb jij oude foto’s en/of historische informatie van Amstelveen in je bezit die je graag wilt tonen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'