Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (377)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 377 een oude ansichtkaart van Plein 60, met de grote parkeerplaats en café-restaurant Centraal. Die geliefde horecagelegenheid moest destijds wijken voor de transformatie van Plein 60 naar Stadshart Amstelveen en op die plek ligt nu - bij benadering - het Sandbergplein met het Cobra Museum.

Er is momenteel natuurlijk veel te doen om het Cobra Museum en de gemeenteraad gaat binnenkort beslissen of het museum in leven wordt gehouden of dat het een nieuwe, andere toekomst tegemoet gaat.

Op deze ansichtkaart uit 1964 was er nog geen museum te zien en ook geen Stadsplein, bibliotheekgebouw of cultuurstrip, dat pas eind jaren 90 werd gebouwd. Op deze oude ansichtkaart is het vroegere Cultureel Centrum (dat links zou komen) nog niet eens gebouwd.

Destijds was er aan parkeerruimte in ieder geval geen gebrek; uiteraard waren er minder auto's en ook minder inwoners. Op de plek van het parkeerterrein ligt sinds 1998 - toen de transformatie van Plein 60 naar Stadshart Amstelveen voltooid was - het Stadsplein (met parkeergarage eronder). 

Historie Amstelveen

Deze ansichtkaart komt uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent. Heb jij oude foto’s (of historische informatie) van Amstelveen in je bezit die je graag wilt delen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding.


Meer nieuws