Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (377)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 377 een oude ansichtkaart van Plein 60, met de grote parkeerplaats en café-restaurant Centraal. Die geliefde horecagelegenheid moest destijds wijken voor de transformatie van Plein 60 naar Stadshart Amstelveen en op die plek ligt nu - bij benadering - het Sandbergplein met het Cobra Museum.

Er is momenteel natuurlijk veel te doen om het Cobra Museum en de gemeenteraad gaat binnenkort beslissen of het museum in leven wordt gehouden of dat het een nieuwe, andere toekomst tegemoet gaat.

Op deze ansichtkaart uit 1964 was er nog geen museum te zien en ook geen Stadsplein, bibliotheekgebouw of cultuurstrip, dat pas eind jaren 90 werd gebouwd. Op deze oude ansichtkaart is het vroegere Cultureel Centrum (dat links zou komen) nog niet eens gebouwd.

Destijds was er aan parkeerruimte in ieder geval geen gebrek; uiteraard waren er minder auto's en ook minder inwoners. Op de plek van het parkeerterrein ligt sinds 1998 - toen de transformatie van Plein 60 naar Stadshart Amstelveen voltooid was - het Stadsplein (met parkeergarage eronder). 

Historie Amstelveen

Deze ansichtkaart komt uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent. Heb jij oude foto’s (of historische informatie) van Amstelveen in je bezit die je graag wilt delen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding.


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.

Verkeer & Vervoer gisteren 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.