Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (389)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 389 een oude foto van de Dorpsstraat.

Rechts op de foto, op de hoek van de Dorpsstraat/Stationsstraat zat vroeger levensmiddelenwinkel P. Ket & Zn., vandaag de dag vind je er natuurlijk Café Het Wapen van Amstelveen. Leuke details op de foto: voor de deur van de winkel stond vroeger een snoepautomaat  en aan de gevel (naast het balkonnetje) hing een reclamebord voor Loda bleekwater.

Deze foto komt uit 1960. Links naast Het Wapen zitten nu achtereenvolgens een snackbar, een ijssalon (Gia Gelato) en een café (Café Thijs). Destijds zat op de plek van Thijs een steeg. Op de foto zien we naast het toen nog denkbeeldige Thijs het voormalige Café Het Dorstige Hert. De locatie is net nieuw leven ingeblazen: komende week opent daar een nieuw tapas-restaurant onder de naam Hert 64.

Aan de andere kant van Het Dorstige Hert zat het kantoor van het Amstelveens Weekblad en kantoorboekhandel Gille. Die panden werden gesloopt, voor de komst van Museum Jan van der Togt (thans Museum JAN).

Oude foto's Amstelveen

Deze oude foto komt uit het archief van Evert Zuiderent. Heb jij oude foto’s (of historische informatie) van Amstelveen in je bezit die je graag wilt delen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding.


Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer gisteren 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen 25 feb. 2024 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.