Groenelaan, flats in aanbouw

Amstelveen van voorheen (396)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 396 een oude foto van de Groenelaan.

Deze foto stamt uit begin jaren 70, toen de wijk Groenelaan nog volop in aanbouw was. We kijken vanuit de Nijl-flat op de slinger (s-bocht) in de Groenelaan, waar je nu de afslag naar winkelcentrum Groenhof neemt.

In aanbouw rechts zien we de flat Cumulus, met daarnaast een stukje van de Cirrus-flat. Op deze foto moet de Stratus-flat, na voltooiing lange tijd het hoogste woongebouw van Amstelveen* nog worden gebouwd, evenals winkelcentrum Groenhof.

Links zijn de flats aan de Donau in aanbouw. De Najade-flat moest ook nog gebouwd worden. In de verte zien we wel al de Mont Blanc-flat in het deel van Groenelaan dat eerder klaar was.

* het hoogste woongebouw van Amstelveen is momenteel de Bankrastoren langs de Oranjebaan

Historie Amstelveen

Heb jij oude foto’s (of historische informatie) van Amstelveen in je bezit die je graag wilt delen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding. Deze foto komt uit de gemeentelijke beeldbank.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen vandaag 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.