Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (410)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 410 een bijna honderd jaar oude prentbriefkaart van het Dorpsplein.

Deze plaat komt uit circa 1925 en te zien is het diaconiehuis dat aan het Dorpsplein lag.

Amstelveen (Nieuwer-Amstel) is niet altijd een welvarende gemeente geweest. Van 1750 tot 1850 verkeerde ons dorp in een diepe economische depressie en leefde circa de helft van de bevolking in armoede.

Het diaconiehuis bood onderdak aan hen die in volstrekte  armoede leefden. Bijstand was destijds geen recht maar een gunst en werd gegeven uit angst voor plunderingen en verstoring van de openbare orde. 

Amstelveen vroeger

Deze foto komt uit het archief van verzamelaar Evert Zuiderent. Heb jij oude foto’s (of historische informatie) van Amstelveen in je bezit die je graag wilt delen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.