Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (44)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 44 een foto van de hoek Rembrandtweg-Groen van Prinstererlaan nabij het Stadshart waar vandaag de dag een appartementencomplex staat, maar vroeger een kerk. 

In vroeger jaren was de gemeente van mening dat elke wijk een eigen kerk moest hebben. Zodoende werd in de beginjaren '60 de Carmelkerk gebouwd voor Karmelieten.

Klooster
Ook maakte vanaf 1965 een klooster deel uit van het kerkcomplex, dat in de jaren '80 nog dienst zou doen als opvanglocatie voor vluchtelingen. De Carmelkerk was geen lang leven beschoren:  mede door een teruglopend aantal parochieleden werd de kerk in 1990 gesloten. Na een fusie met een andere parochie, onstond de Titus Brandsmaparochie. 

Cortile
Uiteindelijk werd de Carmelkerk in 1994 afgebroken, om plaats te maken voor het luxe appartementencomplex Cortile, dat circa 90 appartementen telt en een grote binnentuin heeft. Op de hoek Rembrandtweg-Groen van Prinstererlaan ligt nu ook een rotonde.

Oproep
Heeft u wellicht nog foto’s van oud-Amstelveen die meer aandacht verdienen? AmstelveenZ laat ze, mits rechtenvrij, graag zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’. Dat kunnen hele oude foto’s zijn, maar ook materiaal uit de jaren ’80 of ’90 is welkom. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.