Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (5)

AMSTELVEEN – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze vijfde aflevering een foto van het toenmalige winkelcentrum Plein'60, met daarop de HEMA - en jawel... het wereldberoemde beeld het Zwijn(tje). 

Bijgaande prentkiek, die stamt uit eind jaren '6o, is in het bezit van historisch verzamelaar Evert Zuiderent uit Amstelveen. Hoewel het winkelcentrum eind jaren '90 werd omgedoopt tot 'Stadshart Amstelveen' gebruiken veel Amstelveners in de volksmond nog steeds 'Het Plein' als aanduiding.

Het Zwijntje
En ja... Het Zwijntje, tsja.. dat hoort natuurlijk voor de HEMA. Momenteel staat het beeld op speelboerderij Elsenhove.

Amstelveen van voorheen
De eerdere afleveringen van 'Amstelveen van voorheen' gemist? Klik hier: Aflevering 1 & Aflevering 2  & Aflevering 3 & Aflevering 4.

Oproep
Heeft u wellicht nog oude Amstelveense foto’s in een schoenendoos liggen die meer aandacht verdienen? AmstelveenZ laat ze, mits rechtenvrij, graag zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’. Dat kunnen eventueel ook foto’s zijn uit de jaren ’80 of ’90, of natuurlijk daarvoor. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar info@amstelveenz.nl 


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.