Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (57)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 57 een oud kiekje van het Bloemencorso, dat traditiegetrouw op de eerste zaterdag van september werd gehouden en ook door Amstelveen trok.

Wat natuurlijk opvalt is het fraaie KLM-vliegtuig van bloemen in deze stoet, die door rijen toeschouwers werd aanschouwd. KLM is vandaag de dag nog steeds in Amstelveen gevestigd.

Deze foto is genomen in de Dorpsstraat in het Oude Dorp, voor de winkel/boekhandel van A.Gille (staat ook op de foto). Daarnaast zat het wolwinkeltje en de toenmalige toonaangevende weekkrant Amstelveensch Weekblad. Het jaartal van deze foto, in bezit van historisch verzamelaar Evert Zuiderent, is niet geheel duidelijk. Wie het weet mag het zeggen... (reageren kan via Facebook)

Het officiele jaarlijkse bloemencorso van Aalsmeer begon in 1948 toen prinses Juliana op 6 september 1948 koningin van Nederland werd. Het bloemencorso werd een traditie die 60 jaar stand hield. Het laatse bloemencorso werd tien jaar geleden, op 1 september 2007, gehouden.

Oproep
Heeft u wellicht nog oude Amstelveense foto’s of materiaal in een oude schoenendoos liggen die meer aandacht verdienen? AmstelveenZ laat ze, mits rechtenvrij, graag zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’. Dat kunnen eventueel ook foto’s zijn uit de jaren ’80 of ’90, of natuurlijk daarvoor. Heeft u materiaal? Stuur ons dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.