Loogman

Amstelveen van voorheen (64)

AMSTELVEEN/AALSMEER - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 64 gaan we stiekem een piepklein stukje over de grens (Aalsmeer) voor een oude briefkaart van bedrijf waar veel Amstelveners zeer geregeld komen: Loogman.

Witte Pomp
De Witte Pomp, zo stond Loogman jarenlang bekend in deze regio: inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de meest innovatieve tank- en wasstations van Europa, inlusief wasstraten, wasboxen, stofzuigerhal, FEBO, Ijswinckel en natuurlijk lopende banden om de auto van binnen te reinigen of te tanken (Comfort Lane).

Super 49 cent
Op deze oude fotokaart van Loogman Witte Pomp, toen gelegen aan de Oosteinderweg 535, is te zien dat een liter super nog 49 cent kostte (benzine 47 cent). 'Uw WITTE pomp staat paraat bij Loogmans' benzinehandel - Bovenkerk' prijkt op de achterkant van de briefkaart, waarvan we niet precies weten uit welk jaartal de foto stamt. Wie het weet mag een een gooi doen! 

Oproep
Heeft u nog een oude foto van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt laten zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.