Amstelveen van voorheen (64)

Amstelveen van voorheen (64) Foto: Loogman

AMSTELVEEN/AALSMEER - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 64 gaan we stiekem een piepklein stukje over de grens (Aalsmeer) voor een oude briefkaart van bedrijf waar veel Amstelveners zeer geregeld komen: Loogman.


- Lees verder onder deze advertentie -

Witte Pomp
De Witte Pomp, zo stond Loogman jarenlang bekend in deze regio: inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de meest innovatieve tank- en wasstations van Europa, inlusief wasstraten, wasboxen, stofzuigerhal, FEBO, Ijswinckel en natuurlijk lopende banden om de auto van binnen te reinigen of te tanken (Comfort Lane).

Super 49 cent
Op deze oude fotokaart van Loogman Witte Pomp, toen gelegen aan de Oosteinderweg 535, is te zien dat een liter super nog 49 cent kostte (benzine 47 cent). 'Uw WITTE pomp staat paraat bij Loogmans' benzinehandel - Bovenkerk' prijkt op de achterkant van de briefkaart, waarvan we niet precies weten uit welk jaartal de foto stamt. Wie het weet mag een een gooi doen! 

Oproep
Heeft u nog een oude foto van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt laten zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties