Amstelveen van voorheen (67)

Amstelveen van voorheen (67) Foto: De Annakerk in vroeger jaren. [Privé-collectie Evert Zuiderent]

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 67 een oude prentbriefkaart van de Annakerk in vroeger jaren.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Annakerk is net omgeturnd tot multifunctioneel cultureel proeflokaal en heeft dus na jaren een nieuwe invulling gekregen. Op deze foto is het kerkgebouw grotendeel begroeid met een klimop.

Amsterdamseweg
De St. Annkerk staat sinds 1928 op de 'kruising' Amsterdamseweg met de Burgemeester van Sonweg. Op deze prentbriefkaart is rechts op de hoek de bakkerij van Jac. Schröder te zien, weet historisch verzamelaar Evert Zuiderent te vertellen.

A9
'Jammer blijft het voor vele parrochianen, dat hun vertrouwde Annakerk in mei 2011 aan de eredienst werd ontttroken vanwege de voorgenomen verbreding van de rijksweg A9,'schrijft Zuiderent.

Dak eraf
De Annakerk was op 3 januari 1976 overigens landelijk nieuws: toen waaide het dak tijdens een zware storm eraf.

Oproep
Heeft u nog een oude foto van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt laten zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties