De Annakerk in vroeger jaren. [Privé-collectie Evert Zuiderent]

Amstelveen van voorheen (67)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 67 een oude prentbriefkaart van de Annakerk in vroeger jaren.

De Annakerk is net omgeturnd tot multifunctioneel cultureel proeflokaal en heeft dus na jaren een nieuwe invulling gekregen. Op deze foto is het kerkgebouw grotendeel begroeid met een klimop.

Amsterdamseweg
De St. Annkerk staat sinds 1928 op de 'kruising' Amsterdamseweg met de Burgemeester van Sonweg. Op deze prentbriefkaart is rechts op de hoek de bakkerij van Jac. Schröder te zien, weet historisch verzamelaar Evert Zuiderent te vertellen.

A9
'Jammer blijft het voor vele parrochianen, dat hun vertrouwde Annakerk in mei 2011 aan de eredienst werd ontttroken vanwege de voorgenomen verbreding van de rijksweg A9,'schrijft Zuiderent.

Dak eraf
De Annakerk was op 3 januari 1976 overigens landelijk nieuws: toen waaide het dak tijdens een zware storm eraf.

Oproep
Heeft u nog een oude foto van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt laten zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Amstelveen van voorheen 17 mrt. 2024 19:48

Amstelveen van voorheen (394)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 394 een oude foto van de Raiffeisenbank, simpelweg gevestigd in een woonhuis aan Noorddammerlaan 87.

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.