Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (74)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 74 een foto van de Oude Karselaan. Rechts op de hoek zit vandaag de dag Hotel Restaurant Café Abina.

Op de plek was vroeger Café Restaurant De Karseboom gevestigd. 

De Oude Karselaan straalde destijds, zoals op de foto uit het archief van Evert Zuiderent is te zien, nog landelijke rust uit.  In ieder geval is het pand op de hoek met de Amsterdamseweg altijd een geliefde (horeca-)plek voor veel Amstelveners gebleven.

Oproep
Heeft u nog een oude foto van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt laten zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Amstelveen van voorheen 17 mrt. 2024 19:48

Amstelveen van voorheen (394)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 394 een oude foto van de Raiffeisenbank, simpelweg gevestigd in een woonhuis aan Noorddammerlaan 87.

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.