Amstelveen van voorheen (76)

Amstelveen van voorheen (76) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 76 een foto van de vroegere Julianaschool aan de Amsterdamseweg.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Julianaschool werd geopend in 1922 om te voorzien in de onderwijsbehoefte in de groeiende wijk Patrimonium. Veel kinderen uit de buurt zaten uiteraad op de school, die lange tijd geliefd was. Vanaf de jaren '60 en '70 begon een geleidelijke terugloop van het aantal leerlingen: Amstelveen groeide en jonge gezinnen woonden vooral in de nieuwe wijken, waar ook onderwijs werd aangeboden.

Gesloopt
De Julianaschool behoorde toe aan de Vereniging voor Christelijk Schoolonderwijs, een vereniging die ook de Wilhelminaschool in het Oude Dorp bezat.  Het gebouw van de Julianaschool werd eind jaren '80 met de grond gelijk gemaakt. De school betrok een ander gebouw en fuseerde medio jaren '90 met de Roelof Venemaschool.

Boven
Als we historisch verzamelaar Evert Zuiderent (van wie deze afbeelding ontvingen) mogen geloven, dan was de Julianaschool vroeger een fijne school. 'Als ik naar dit plaatje kijk komen vele goede herinneringen weer boven!' zegt hij. 

Oproep
Heeft u nog een oude foto van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt laten zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen.


Reacties