Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (79)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto's van vroeger. In aflevering 79 een ansichtkaart van een voormalig café op het kruispunt van de Amsterdamseweg en de Burgemeester Colijnweg (Oude Dorp): De Roemer.

'De Roemer' werd in 1969 afgebroken om plaats te maken voor Rijksweg A9. Het was tot die tijd een druk bezocht café: onder andere gezelschappen die een bustocht maakten streken er dikwijls neer.,maar ook zogenaamde dagjesbezoekers van Schiphol legden hier vaak aan om een drankje of hapje te nuttigen, maar ook dorpsgenoten waren er met regelmaat te vinden.

Oproep

Heeft u nog een oude foto van Amstelveen in uw bezit die u graag wilt laten zien via de rubriek ‘Amstelveen van voorheen’? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen. AmstelveenZ helpt u graag!


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.