Amstelveen van voorheen (82)

Amstelveen van voorheen (82) Foto: N.V. Bowlingcentrum Peter Post [privé-archief Evert Zuiderent]

AMSTELVEEN – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 82: het toenmalige bowlingcentrum annex kippenrestaurant van de legendarische wielrenner en ploegleider Peter Post aan de Bovenkerkerweg 81: vandaag de dag beter bekend als bowlingcentrum De Kegel.


- Lees verder onder deze advertentie -

N.V. Bowlingcentrum ‘Peter Post’ werd geopend in 1970 en stond dus bekend als kippenrestaurant. Op 29 april 1973 om 11.39 sloeg echter het noodlot toe. Een keukenbrand legde het complex aan de Bovenkerkerweg 81 in as. De firma Netjes nam het centrum uiteindelijk over en duizenden Amstelveners beleven sindsdien nog altijd volop plezier aan het bowlen.

Peter Post Wielerbaan 

Peter Post was woonachtig in Amstelveen en overleed in 2011 op 77-jarige leeftijd. Gemeente Amstelveen vernoemde de lokale wielerbaan naar hem. Post maakte na zijn wielercarrière, waarin hij de klassieker Parijs-Roubaix won en tal van zesdaagsen, eind jaren '70 begin ’80 furore als ploegleider van TI Raleigh. Die ploeg won in 1980 met Joop Zoetemelk het eindklassement in de Tour de France en boekte dat jaar elf Touretappezeges.

NTC

Sportpark De Kegel krijgt momenteel een grondige make-over voor de vestiging van het Nationaal Tennis Centrum (NTC): de bowling met restaurantfaciliteiten blijft uiteraard op z’n plek.

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur ons gerust een mailtje (info@amstelveenz.nl) o.v.v. Amstelveen van voorheen!

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties