N.V. Bowlingcentrum Peter Post [privé-archief Evert Zuiderent]

Amstelveen van voorheen (82)

AMSTELVEEN – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 82: het toenmalige bowlingcentrum annex kippenrestaurant van de legendarische wielrenner en ploegleider Peter Post aan de Bovenkerkerweg 81: vandaag de dag beter bekend als bowlingcentrum De Kegel.

N.V. Bowlingcentrum ‘Peter Post’ werd geopend in 1970 en stond dus bekend als kippenrestaurant. Op 29 april 1973 om 11.39 sloeg echter het noodlot toe. Een keukenbrand legde het complex aan de Bovenkerkerweg 81 in as. De firma Netjes nam het centrum uiteindelijk over en duizenden Amstelveners beleven sindsdien nog altijd volop plezier aan het bowlen.

Peter Post Wielerbaan 

Peter Post was woonachtig in Amstelveen en overleed in 2011 op 77-jarige leeftijd. Gemeente Amstelveen vernoemde de lokale wielerbaan naar hem. Post maakte na zijn wielercarrière, waarin hij de klassieker Parijs-Roubaix won en tal van zesdaagsen, eind jaren '70 begin ’80 furore als ploegleider van TI Raleigh. Die ploeg won in 1980 met Joop Zoetemelk het eindklassement in de Tour de France en boekte dat jaar elf Touretappezeges.

NTC

Sportpark De Kegel krijgt momenteel een grondige make-over voor de vestiging van het Nationaal Tennis Centrum (NTC): de bowling met restaurantfaciliteiten blijft uiteraard op z’n plek.

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur ons gerust een mailtje (info@amstelveenz.nl) o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.