Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (85)

AMSTELVEEN – AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. Vandaag (aflevering 85) - omdat het Pasen is - een foto van de Paaskerk aan het Augustinuspark.

De Paaskerk werd ontworpen door baron van Asbeck, die hierbij geïnspireerd werd door een kapel in Ronchamp van Le Corbusier. De Paaskerk kent geen klokkentoren, maar de kerk heeft een carillon naast de ingang in de noordgevel. In de zuidgevel is er een groot glas-in-beton-raam van Jan Meine Jansen. Het orgel werd in 1967 gebouwd door Ernst Leeflang en is in 2014 gerenoveerd en uitgebreid.

Sinds 2012 valt de oorspronkelijk Hervormde kerk onder de Protestantse Wijkgemeente Amstelveen-Zuid (PWAZ).

De Paaskerk staat op de gemeentelijke monumentenlijst sinds 2010 en op de in 2013 vastgestelde lijst van het Nederlandse Beschermingsprogramma Wederopbouw 1959-1965 en is daarna in 2014 op de rijksmonumentenlijst geplaatst. De Paaskerk staat ook in het boek De Monumenten van
Amstelveen.

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur ons gerust een mailtje (info@amstelveenz.nl) o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.