Firma Netjes

Amstelveen van voorheen (9)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In deze negende aflevering een prachtige foto van de firma Netjes en wel van de voormalige garage aan de Van der Hooplaan.

Deze maand valt in AmstelveenZ Magazine (no.15)  een item te lezen over het voormalige garagepand aan de Van der Hooplaan, waar begin volgend jaar supermarkt Coop de deuren opent in een geheel nieuw pand.

DAF
De garage stond jaren lang bekend als Volvo-garage, maar zoals valt te zien op de foto uit begin jaren '60, was het ook ooit een showroom voor DAF. En ja je kon er nog  tanken ook, tot aan aan de jaren '90. Caltex (California Texas Oil Corporation) dat tot 1967 bestond was eerst de distributeur en ook toen hadden ze al premium benzine (op de foto is ook tweetakt pomp te zien).

Krakers
De garage, die lang in het bezit was van de familie Koudijs, is inmiddels gesloopt, nadat het pand volledig in verval was geraakt. Het stond na het vertrek van Volvo (naar industrieterrein Legmeer) rond 2000 jarenlang leeg, vervolgens trokken er krakers in en daarna was De Buurtkamer er ook gevestigd. De firma Netjes verwierf het pand in eigendom in 2015 en bouwt nu een supermarkt, met daarbovenop een parkeerdek voor bewoners van de naastgelegen flat, die eind jaren '50 door Netjes werd gebouwd.

Heb jij een oude foto van Amstelveen? Stuur dan een mailtje naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van voorheen

Eerdere afleveringen gemist?
Klik hier voor eerdere afleveringen van ‘Amstelveen van voorheen’.

→ aflevering 1 

→ aflevering 2

→ aflevering 3

→ aflevering 4

→ aflevering 5

→ Aflevering 6

→ Aflevering 7

→ Aflevering 8


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.