Amstelveen van voorheen (94)

Amstelveen van voorheen (94) Foto: Zwembad Het Keerpunt. [Archief Gemeente Amstelveen]

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 94 een foto van het voormalige binnenzwembad Het Keerpunt.


- Lees verder onder deze advertentie -

 Het Keerpunt werd begin jaren '70 geopend en was het eerste binnenzwembad van Amstelveen. Veel (oud-)Amstelveners zullen goede herinneringen hebben aan het zwembad en menigeen behaalde er zijn zwemdiploma en/of nam er een duik van de duikplank.

Het zwembad, waarvan het hoofdbad 25 meter lang was, kreeg in de jaren '80 ook een glijbaan die uitmondde in het kleinere speelbad (niet te zien op bijgaande foto uit het gemeentearchief). Zowel Het Keerpunt als het befaamde buitenzwembad De Poeloever werden gesloopt om 1 gecombineerd binnen- en buitenzwembad te realiseren: dat werd het huidige zwembad De Meerkamp, dat in 1994 opende aan de Van der Hooplaan.

Op de plek van Het Keerpunt staat sinds de sloop begin '90 het kantoorgebouw van Zwitserleven. Overigens gaan in de politiek weer stemmen op voor een geheel nieuw Amstelveens zwembad.

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur ons gerust een mailtje (info@amstelveenz.nl) o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Reacties