Amstelveen van voorheen (96)

Amstelveen van voorheen (96) Foto: Privé-archief Evert Zuiderent

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 96 een oud straatbeeld van de Stationsstraat in het Oude Dorp van Amstelveen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Rond 1950 zaten er heel wat winkels en kantoren: op de hoek kruidenier Valkier (Stationsstraat 2 de kapper), slagerij Einarson, wijnhandel Kickhefer, snoepwinkel Brunsting, juwelier Huisman, radio- en electronicahandel Koudijs (vandaag de dag nog altijd!) en het belastingkantoor.

Rechts op deze foto uit het archief van historisch verzamelaar Evert Zuiderent de porseleinzaak van Madiol, sigarenwinkel Van Hees en het postkantoor.

De Stationsstraat was voorheen het begin van de Ouderkerkerlaan. In het begin van de jaren twintg werd er veel gebouwd en kreeg de Stationsstraat zijn vorm.

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur ons gerust een mailtje (info@amstelveenz.nl) o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Reacties