Amstelveen van voorheen (97)

Amstelveen van voorheen (97) Foto: Heilige Geestkerk

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 97 een oude ansichtkaart van de Heilige Geestkerk in de wijk Keizer Karelpark.


- Lees verder onder deze advertentie -

Om de kerk is momenteel veel te doen, omdat op de plek plannen zijn voor woningbouw. De kerk werd in 2014 gesloten en is verkocht aan een projectontwikkelaar.

Monumentenstatus

Voor de sloop moet echter eerst de monumentenstatus van de kerk worden opgeheven. Vooralsnog is er nog geen sprake van sloop, maar dat zou in de toekomst eventueel wel kunnen veranderen.

Meningen verdeeld

De meningen over de kerk lopen uiteen: de ene Amstelveners vindt 'm foeilelijk (gooi maar plat), de ander ziet toch de cultuurhistorische waarde van de kerk. Het college van B en W heeft laten weten dat het in zijn algemeenheid niet wenselijk is om monumenten te slopen. Er wordt daarom nog altijd gestreefd naar een passende herbestemming die de monumentenwaarde van de Heilige Geestkerk zoveel mogelijk intact laat.

Op deze ansichtkaart uit begin jaren '60 is in ieder geval te zien dat het straatbeeld vroeger een stuk rustiger was.

Oproep

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur ons gerust een mailtje (info@amstelveenz.nl) o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Reacties