Privé-archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (99)

AMSTELVEEN - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 99 een prachtige historische foto van zwembad de Poeloever.

Nu met het mooie weer denken veel mensen terug aan het zwembad de Poeloever. Helaas is het bad er niet meer, maar de goede herinneringen blijven bestaan.

Het zwembad werd geopend op 14 juli 1951 met de naam Lucas Pesiebad en later omgedoopt in de Poeloever. Met de ingebruikname van de Meerkamp, dat zowel een binnen- als een buitenbad bevat, is er in 1994 voor het laatst gezwommen in de Poeloever. Waar blijft de tijd?

Oproep                                        

AmstelveenZ is altijd op zoek naar foto's uit vroeger jaren. Heeft u nog oude foto's uit de jaren '50, '60. '70, '80 '90 of zelfs later? Stuur ons gerust een mailtje (info@amstelveenz.nl) o.v.v. Amstelveen van voorheen!


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.