De opening van het klimrek

Amstelveen vernieuwt diverse speelplekken: nieuw klimrek Michiel de Ruyterschool

Amstelveen - Gemeente Amstelveen renoveert de komende tijd een flink aantal speelplekken. Vanmorgen resulteerde de vernieuwingsdrift in de onthulling van een nieuw klimrek op het schoolplein van de Michiel de Ruyterschool, maar er staan meer vernieuwingen op stapel.

Het onderhoud en de vervanging van school- en speelpleinen wordt door de gemeente geregeld. Met regelmaat worden controles uitgevoerd op speelplekken en de gemeente maakt op basis daarvan een lijst met locaties waar renovatie of vernieuwing nodig is.

Op de planning

Dit jaar staan onder meer de speelplaats aan de Graaf-Janlaan, nieuw kunstgras aan de Korianderlaan en Middachten op de planning. Ook worden toestellen vervangen bij de Parcivalschool, De Cirkel, De Grote Wielen en in het Broersepark. Voor drie locaties is een planning in de maak om het plein te vergroenen, waaronder het schoolplein van De Triangel en De Zwaluw en de speelplaats aan de Augusta de Witlaan/Paul van Ostaijenlaan. Daarnaast zijn er plannen om de schoolpleinen van de Amstelland International School, IBS Elif en de School of Understanding dit jaar op te knappen. 

Michiel de Ruyterschool 

De gemeente vervangt openbare speelplekken en schoolpleinen in nauw overleg met de buurt of de school, zo ook bij de Michiel de Ruyterschool. Het nieuwe klimrek op het schoolplein vwerd vanmorgen onthuld door wethouder Floor Gordon, samen met de leerlingenraad. Het oude klimrek was aan vervanging toe. De wethouder benadrukt het belang van beweging voor kinderen. 'Buiten spelen, bewegen en elkaar ontmoeten zijn essentiële activiteiten voor kinderen. School- en speelpleinen bieden hen de perfecte gelegenheid om samen te spelen en te leren samenwerken.' De leerlingen lieten weten heel blij te zijn met het nieuwe toestel en hebben het direct in gebruik genomen.

Voor een overzicht van speelplekken in Amstelveen zie  www.amstelveen.nl/speelplaatsen


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.