Amstelveen versoepelt aanwezigheidsplicht marktkooplui

Amstelveen – Gemeente Amstelveen is voornemens de aanwezigheidsplicht van marktkooplui (vergunninghouders) voor de vrijdagmarkt op het Stadsplein te versoepelen.

Volgens de huidige marktverordening van Amstelveen moeten marktkraamhouders altijd persoonlijk aanwezig  zijn op de toegewezen standplaats op de vrijdagmarkt en mag die standplaats niet aan een ander afstaan of in gebruik geven.

Niet meer van deze tijd

Amstelveen noemt dat niet meer van deze tijd en wil meer inspelen op de behoefte van de marktondernemers. Voortaan is het toegestaan dat de vergunninghouder zich op de Amstelveense markt kan laten vervangen door een handelingsbekwaam natuurlijk persoon.

Vervanger

Wel moeten marktkooplui  ten minste 46 weken per kalenderjaar de standplaats innemen; voor maximaal de helft hiervan (dus 23 weken) kan de vergunninghouder zich laten vervangen door de vervanger.

Vernieuwing

Amstelveen denkt dat de versoepeling van de regels ook de doorstroming en vernieuwing op de markt kan bevorderen en het marktkooplui kan helpen om eenvoudiger een opvolger te vinden. De nieuwe benadering wordt al in diverse andere gemeenten toegepast. De wijziging in de Amstelveense marktverordening staat geagendeerd voor de commissievergadering Algemeen bestuur & Middelen die vanavond (17 september 2019) plaatsvindt.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.