Amstelveen versoepelt aanwezigheidsplicht marktkooplui

Amstelveen – Gemeente Amstelveen is voornemens de aanwezigheidsplicht van marktkooplui (vergunninghouders) voor de vrijdagmarkt op het Stadsplein te versoepelen.

Volgens de huidige marktverordening van Amstelveen moeten marktkraamhouders altijd persoonlijk aanwezig  zijn op de toegewezen standplaats op de vrijdagmarkt en mag die standplaats niet aan een ander afstaan of in gebruik geven.

Niet meer van deze tijd

Amstelveen noemt dat niet meer van deze tijd en wil meer inspelen op de behoefte van de marktondernemers. Voortaan is het toegestaan dat de vergunninghouder zich op de Amstelveense markt kan laten vervangen door een handelingsbekwaam natuurlijk persoon.

Vervanger

Wel moeten marktkooplui  ten minste 46 weken per kalenderjaar de standplaats innemen; voor maximaal de helft hiervan (dus 23 weken) kan de vergunninghouder zich laten vervangen door de vervanger.

Vernieuwing

Amstelveen denkt dat de versoepeling van de regels ook de doorstroming en vernieuwing op de markt kan bevorderen en het marktkooplui kan helpen om eenvoudiger een opvolger te vinden. De nieuwe benadering wordt al in diverse andere gemeenten toegepast. De wijziging in de Amstelveense marktverordening staat geagendeerd voor de commissievergadering Algemeen bestuur & Middelen die vanavond (17 september 2019) plaatsvindt.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport gisteren 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca 18 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.