Wethouder Floor Gordon bij de Scheg Oost (J.C. van Hattumweg t.h.v. Korianderlaan)

Amstelveen vindt partner voor ontwikkeling deel nieuwe woonwijk De Scheg

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft recent in ontwikkelaar VORM een partner gevonden om deelgebied Oost van de beoogde nieuwe woonwijk De Scheg in Amstelveen Zuid te ontwikkelen. Het gaat om circa 170 woningen in diverse prijsklassen in het gebied tussen Spoordijk en Bovenkerkerweg.

Met deze eigenaar kan de gemeente alvast een stedenbouwkundig ontwerp uitwerken.

Uiteindelijk +1100 woningen
Het is de bedoeling om in totaal minimaal 1100 woningen in De Scheg te bouwen. Om de groene en duurzame woonwijk De Scheg volledig te kunnen realiseren, is de gemeente echter afhankelijk van meer grondeigenaren en ontwikkelaars.

Scheg-Oost alvast van de grond
Wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, D66): 'Afgelopen jaren zijn we voortdurend in gesprek geweest om de ontwikkeling van Scheg-Oost van de grond te krijgen. De ene keer vergen woningbouwprojecten meer inzet dan de andere. Ik ben heel trots op het nu bereikte resultaat. Omdat er geen sprake meer is van versnipperd eigendom in deelgebied Oost, is de kans dat ons plan voor woonwijk De Scheg tot uitvoering komt aanzienlijk vergroot.'

Voor deelgebied Oost en West kan de gemeente samen met ontwikkelaars de stedenbouwkundige ontwerpen verder uitwerken en afspraken maken over de inrichting van het gebied en de verdeling van de kosten. Vervolgens kan de gemeente starten met de bestemmingsplanprocedures. Voor deelgebied Midden zijn nog geen concrete plannen te melden.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen 22 mei 2022 20:41

Amstelveen van voorheen (300)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 300 een bijzondere tekening.  

Algemeen 22 mei 2022 13:12

Ernstig sneltram-ongeval 2017: voetgangster liep door rood, GVB moet schadevergoeding betalen

Amstelveen - Een voetgangster die ruim vijf jaar geleden door sneltram 51 werd gegrepen nadat ze door rood was gelopen bij de oversteek aan de Boelelaan, heeft alsnog recht op een (letsel-)schadevergoeding van het GVB, zo heeft de rechter geoordeeld. De vrouw, die ernstig gewond raakte, stapte naar de rechter nadat het vervoersbedrijf meende niet aansprakelijk te zijn.

112 21 mei 2022 16:27

Ongeval op 'DDI-kruispunt' Keizer Karelweg Amstelveen

Amstelveen - Op het speciale DDI-kruispunt aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 in Amstelveen, heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Door het ongeval werd het kruispunt deels afgesloten, hetgeen zorgde voor flinke drukte.