Fietspaaltje bij het fietspad langs de Bovenkerkerpolder

'Amstelveen voorbeeldgemeente als het gaat om verwijderen van gevaarlijke objecten op fietspaden'

Amstelveen - Gemeente Amstelveen zou een voorbeeldgemeente zijn als het gaat om het verwijderen van gevaarlijke objecten op fietspaden, zoals overbodige fietspaaltjes.

Dat meldt de gemeente naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf, waarin wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) aangeeft dat in Amstelveen alle overbodige fietspad-obstakels uit de grond zouden zijn gehaald.

Het artikel gaat over met name de gevaren van fietspaaltjes: landelijk belanden per jaar duizenden fietsers in het ziekenhuis na een botsingen  met de paaltjes, die vaak zijn neergezet om auto's van het fietspad te weren, maar meer kwaad dan goed doen voor de verkeersveiligheid van fietsers.

Raat stelt dat op plekken waar paaltjes noodzakelijk zijn in Amstelveen, kunststof paaltjes zijn geplaatst die minder letsel veroorzaken als fietsers er toch tegenaan rijden. 'Maar om dat te voorkomen, worden de obstakels ingeleid met een speciaal ontworpen ribbel-markering die de fietser waarschuwt,' zo citeert De Telegraaf.

De ribbelmarkeringen blijken nog niet overal te zijn aangebracht (foto boven). Raat heeft de verbetering van de verkeersveiligheid in Amstelveen de komende jaren hoog op de agenda staan en zegt de locaties waar nog verbeteringen noodzakelijk zijn aan te pakken.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.