Zicht over woningen in de wijk Keizer Karelpark

Amstelveen werkt aan nieuw bomenplan en vraagt inwoners mee te denken

Amstelveen - Amstelveen werkt aan een nieuw bomenplan voor de gemeente en vraagt inwoners mee te denken door digitaal een enquête in te vullen. ‘We horen graag van inwoners wat zij belangrijk vinden, dus ik hoop dat zoveel mogelijk Amstelveners hun mening laten horen,' zegt wethouder Groen en Duurzaamheid, Floor Gordon.

De wethouder kondigt de ontwikkeling van het nieuwe Bomenplan van de gemeente aan met de oproep aan inwoners in om digitaal een enquête in te vullen via het online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl. Maar ook worden er bomenwandelingen georganiseerd en kunnen inwoners foto’s van hun favoriete bomen insturen naar het e-mailadres bomenplan@amstelveen.nl

In kaart brengen
Gordon: ‘Amstelveen wil haar kernkwaliteit als groene stad behouden en versterken. In het nieuwe Bomenplan brengen we ons bomenbestand van circa 36.500 bomen in kaart. Ook staat er in hoe we deze bomen beheren, behouden en beschermen,' aldus Gordon. 

VUL HIER DE ENQUETE IN

Bomenwandelingen

Daarnaast organiseert de gemeente drie bomenwandelingen. Zelfs als de wandeling niet door de eigen wijk of straat gaat, is het de moeite waard om mee te gaan. Tijdens de wandeling kunnen inwoners in gesprek met mensen van de gemeente over dilemma’s en situaties die in alle wijken spelen. Een wandeling duurt zo’n 1,5 uur. Aanmelden kan ook via denkmee.amstelveen.nl 

De wandelingen zijn op:

  • Dinsdag 11 juni om 19.00 uur in Amstelveen Zuid. Start bij bushalte Groenhof (naast winkelcentrum Groenhof);
  • Vrijdag 14 juni om 15.30 uur in Amstelveen Centrum. Start voor de ingang van het raadhuis aan Laan Nieuwer Amstel 1;
  • Dinsdag 18 juni om 19.00 uur in Amstelveen Noord. Start voor de hoofdingang van winkelcentrum Bankrashof aan de Oranjebaan zijde.

Mooiste bomenfoto
De gemeente moedigt ook inwoners aan om hun mooiste bomenfoto in te sturen naar het e-mailadres bomenplan@amstelveen.nl en daarbij in een paar regels hun persoonlijke verhaal achter de foto te vertellen. In het najaar publiceert de gemeente de drie mooiste foto’s op de gemeentepagina in het Amstelveens Nieuwsblad en op haar website.  

bomenplan beneluxbaan.jpg

Recent plantte wethouder Floor Gordon bomen langs de Beneluxbaan 


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.