Urban Gym-toestellen aan de oever van de Poel in Amstelveen

Amstelveen wijst buitensporters op ‘Urban Gym’ aan oever van De Poel

Amstelveen - De gemeente wijst Amstelveners erop dat in recreatiegebied De Poeloever, nabij het stadsstrandje en Poel’s Up aan de noordelijke oever van De Poel, een Urban Gym is gerealiseerd. De toestellen staan er al sinds december vorig jaar, vandaag is een QR-code op een informatiebord bij de toestellen geplaatst: als deze gescand wordt krijgen buitensporters instructiefilmpjes te zien waarin sportcoaches van AmstelveenSport de fitnessapparaten die er staan demonstreren.

Sportcoaches van AmstelveenSport zijn sinds 1 maart bovendien iedere dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur en van 17.00 tot 18.00 uur bij de Urban Gym aanwezig om les te geven aan iedereen die dat wil. Meer informatie daarover is te vinden op de website van AmstelveenSport.

‘Een goede locatie om lekker buiten te bewegen’, zegt sportwethouder Rob Ellermeijer  in een persbericht over de Urban Gym. ‘Recreanten die een Rondje Poel willen lopen kunnen hier terecht om wat extra oefeningen te doen.’

urban_gym_amstelveen.jpg

QR-code

Het Rondje Poel is een populaire locatie voor wandelaars, hardlopers en sporters. De Urban Gym is een ideale startlocatie om met een rondje te beginnen of eindigen. Bij de Urban Gym staat een informatiebord met een korte beschrijving van de fitnestoestellen en een QR-code. De buitensporter kan deze scannen en krijgt dan instructiefilmpjes te zien waarin de sportcoaches van AmstelveenSport de fitnessapparaten demonstreren. De wethouder plakte de sticker met de QR-code dinsdag 8 maart op het bord.

urban_gym_boxjumps.jpg
Bij de Urban Gym kunnen ook Box Jumps gemaakt worden door sporters

Belang van buiten sporten

“Vooral tijdens corona is gebleken hoe belangrijk het is om actief te blijven en buiten te bewegen”, zeg Ellermeijer. “Met de Urban Gym bieden we de buitensporter een variëteit aan fitnessmogelijkheden in de buitenruimte.”

Voor wie?

Alle bezoekers aan de Noordelijke Poeloever kunnen gebruikmaken van de toestellen. Iedereen kan op eigen niveau oefeningen doen. AmstelveenSport neemt de Urban Gym structureel op in het sport- en beweegprogramma. Dit betekent dat de buurtsportcoaches wekelijks op een vaste dag en tijd aanwezig zullen zijn om activiteiten te organiseren voor alle doelgroepen.

urban_gym_amstelveen2.jpg
De Urban Gym kent diverse uitdagingen

Meer aandacht voor individuele buitensport

De Urban Gym is onderdeel van het Uitvoeringsprogramma Individuele Buitensport, net zoals de recent aangelegde watertappunten in Amstelveen.


Meer nieuws

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.