AmstelveenZ

Amstelveen wil meer 'fietsstad' worden: mogelijk fietsservicepunten langs fietsroutes

Amstelveen - Met het openen van fietsservicepunten langs fietsroutes en het stimuleren van werknemers en kinderen om vaker de fiets te gebruiken wil Amstelveen het fietsgebruik onder inwoners de komende jaren flink gaan stimuleren. 

De gemeente gaat daartoe een Green Deal onderteken met Metropoolregio Amsterdam (MRA), waarbij Amstelveen samen met andere gemeenten uit de Metropoolregio ook een regionaal fiets kenniscluster gaat vormen.

Green Deals

Een van de doelen is de (snel-)fietspaden en het fietspadennetwerk in Amstelveen beter te benutten en onder ander te bekijken of er fietsroutes in Amstelveen zijn waarlangs fietsservicepunten gerealiseerd kunnen worden. Het moet Amstelveners gaan bewegen vaker de fiets te pakken.

Het college heeft besloten in te stemmen met meerdere MRA Green Deals, om een impuls te geven aan een duurzaam herstel uit de coronacrisis. Er zijn, naast een Green Deal MRA als fietsmetropool, ook Green Deals gesloten op het gebied van textiel, het gebruik van plastic en op het gebied van circulair inkopen.

Textiel

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66): “Door de samenwerking met de MRA kunnen we binnen de verschillende gebieden meer bereiken. Bijvoorbeeld als het gaat om textiel is het nodig om grondstoffenstromen te bundelen en massa te maken die we lokaal en regionaal kunnen verwerken. Het doel is in het geval van textiel om toe te werken naar een hoogwaardige inzameling van textiel met minimaal 7 kilo per inwoner per jaar in 2025. Naast de duurzame doelstelling is het economische aspect ook zeer waardevol.”

De gemeente wil in het kader van de MRA Green Deals ook een stop invoeren op het gebruik van single use plastics bij evenementen in de gmeente.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.