Een betere isolatie van je huis kan een lagere energierekening opleveren. [AmstelveenZ]

Amstelveen wil wooncomfort verbeteren dankzij betere isolatie

Amstelveen - De gemeente Amstelveen organiseert een grootschalige advies- en inkoopactie die betrekking heeft op vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Begin juni ontvangen meer dan 12.000 huiseigenaren een aanbieding voor een of meerdere vormen van isolatie.

Met deze actie wil de gemeente het isoleren van woningen een extra impuls geven. Beter isoleren zorgt voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort. Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp.

Kwaliteit

De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling geworven. De gemeente schrijft in een persbericht dat er wordt samengewerkt met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden waardoor kwaliteit, service en garantie worden gewaarborgd. De gemeente Amstelveen organiseert de actie in samenwerking met Winst uit je woning.

Spouwmuurisolatie kan veel opleveren vanwege de hoge besparing en de beperkte investering. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning en het gekozen isolatiemateriaal. Gemiddeld geldt volgens Milieu Centraal dat de investering binnen 3 tot 4 jaar wordt terugverdiend.

Besparing

Ook vloerisolatie bespaart en het huis wordt comfortabeler. Daarbij geldt dat vloerisolatie voor de rest van de levensduur van de woning wordt aangebracht. De besparing ligt gemiddeld tussen de 100 en 150 euro per jaar.  Op woensdag 12 juni en woensdag 19 juni vinden twee informatieavonden over de mogelijkheden plaats in het Noorddamcentrum.

De gemeente organiseert vaker inkoopacties zoals de collectieve zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid en midden. Deze actie heeft als doel om de energietransitie een extra impuls te geven. Met de acties stimuleert de gemeente inwoners tot initiatieven waarbij ze zelf duurzame keuzes kunnen maken.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 21:36

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK. 

Politiek gisteren 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen gisteren 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen 2 aug. 2020 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.