Amstelveen wil wooncomfort verbeteren dankzij betere isolatie

Amstelveen wil wooncomfort verbeteren dankzij betere isolatie Foto: Een betere isolatie van je huis kan een lagere energierekening opleveren. [AmstelveenZ]

Amstelveen - De gemeente Amstelveen organiseert een grootschalige advies- en inkoopactie die betrekking heeft op vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Begin juni ontvangen meer dan 12.000 huiseigenaren een aanbieding voor een of meerdere vormen van isolatie.


- Lees verder onder deze advertentie -

Met deze actie wil de gemeente het isoleren van woningen een extra impuls geven. Beter isoleren zorgt voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort. Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp.

Kwaliteit

De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling geworven. De gemeente schrijft in een persbericht dat er wordt samengewerkt met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden waardoor kwaliteit, service en garantie worden gewaarborgd. De gemeente Amstelveen organiseert de actie in samenwerking met Winst uit je woning.

Spouwmuurisolatie kan veel opleveren vanwege de hoge besparing en de beperkte investering. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning en het gekozen isolatiemateriaal. Gemiddeld geldt volgens Milieu Centraal dat de investering binnen 3 tot 4 jaar wordt terugverdiend.

Besparing

Ook vloerisolatie bespaart en het huis wordt comfortabeler. Daarbij geldt dat vloerisolatie voor de rest van de levensduur van de woning wordt aangebracht. De besparing ligt gemiddeld tussen de 100 en 150 euro per jaar.  Op woensdag 12 juni en woensdag 19 juni vinden twee informatieavonden over de mogelijkheden plaats in het Noorddamcentrum.

De gemeente organiseert vaker inkoopacties zoals de collectieve zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid en midden. Deze actie heeft als doel om de energietransitie een extra impuls te geven. Met de acties stimuleert de gemeente inwoners tot initiatieven waarbij ze zelf duurzame keuzes kunnen maken.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties