Gemeente Amstelveen

Amstelveen zet zich in voor strijd tegen armoede

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft afgelopen donderdag een werkconferentie met netwerkpartners uit de stad over het thema armoede en de bestrijding hiervan georganiseerd. In het Noorddamcentrum werd met verschillende instanties gesproken over het thema armoede.

De gemeente sprak onder meer met de Voedselbank, het Financieel Café, Humanitas, MEE, Participe, de cliëntenraad, de participatieraad, de Kledingbank, bewindvoerders, scholen uit het primair onderwijs, de bibliotheek en stichting Vluchtelingenwerk. De bijeenkomst kreeg van de deelnemende netwerkpartners een 8,5 als rapportcijfer.

Doelen

De bijeenkomst had een drietal doelen. De eerste was om elkaar nog beter te leren kennen. Het tweede doel was om na te gaan wat de gemeente kan verbeteren rondom het beleid voor inwoners met een laag inkomen. En het derde doel was om na te gaan hoe de doelgroep beter bereikt kan worden. Gemeente Amstelveen heeft deze bijeenkomst georganiseerd omdat er gewerkt wordt om het beleid voor mensen met een laag inkomen te vernieuwen.

“Ik kijk terug op een zeer inspirerende bijeenkomst”, zegt wethouder Marijn van Ballegooien in een persbericht van de gemeente. “Wij hebben elkaar beter leren kennen en weten nu welke prioriteiten onze maatschappelijke partners hebben bij het voorkomen van armoede. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. We gebruiken de verzamelde informatie voor een plan om de armoedebestrijding nog verder te verbeteren.”

Amstelveenpas

De deelnemers van de werkconferentie adviseerden de gemeente er voor te zorgen dat mensen met een Amstelveenpas gebruik kunnen maken van nog meer gratis culturele voorzieningen  en sportvoorzieningen. Ook pleitten verschillende instanties er voor om wat te doen aan de toenemende ziektekosten van inwoners en stelden ze voor aan de gemeente om meerdere computers per gezin te verstrekken.

De deelnemers pleitten ook voor een betere informatievoorziening voor wat betreft de regelingen. Verder moet de informatie die aan inwoners wordt verstrekt volgens de partijen kort en bondig zijn en in meerdere talen beschikbaar zijn. Daarnaast werd geadviseerd om de info te delen bij de huisarts, de wijkcentra en de scholen.

Enthousiast

Alle deelnemende partijen zouden graag zien dat de gemeente dit soort bijeenkomsten vaker organiseert. “Het was een nuttige bijeenkomst waar alle organisaties die met hulpverlening op het gebied van armoedebestrijding bezig zijn elkaar konden ontmoeten”, zegt voorzitter van Voedselbank Amstelveen Annick Visser. "We kunnen elkaar versterken en naar elkaar doorverwijzen. We moeten het bereik vergroten. Meer inwoners met een laag inkomen moeten weten van de minimaregelingen. Op de website van alle partijen kan ook meer doorverwezen worden naar de website van de gemeente. Zo kunnen we meer klanten aantrekken en kunnen mensen ook meer gebruik maken van de regelingen.”

Na de bijeenkomst bedankte van Ballegooien de deelnemers en mochten geïnteresseerden als verrassing de Urbanuskerk beklimmen.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 21:36

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK. 

Politiek gisteren 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen gisteren 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen 2 aug. 2020 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.