Amstelveen zoekt energiecoaches

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar 5 tot 10 enthousiaste vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige, door het Regionaal Energieloket opgeleide, vrijwilliger die huiseigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis.

De coach maakt inwoners wegwijs in allerlei energie gerelateerde vraagstukken, zoals kleine kostenbesparende maatregelen en subsidiemogelijkheden.

Korte lijntjes

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66): 'De energiecoaches zijn vrijwilligers die uit de buurt komen en korte lijntjes hebben met andere inwoners in Amstelveen. Zij inspireren en motiveren vanuit hun eigen ervaring om aan de slag te gaan met het verduurzamen van een woning aan de hand van laagdrempelige maatregelen. Hierbij kan worden gedacht aan het delen van energiebesparende tips of het uitvoeren van een HuisScan. Dit digitale middel levert een indicatief stappenplan op voor de inwoner. Ook wijst de energiecoach op de subsidiemogelijkheden en regelingen die er zijn in Amstelveen.'

Opleiding energiecoach

De vrijwilliger krijgt een training verzorgd door het Regionaal Energieloket alvorens aan de slag te gaan. De training is zowel geschikt voor coaches die zich willen richten op particuliere woningeigenaren als op coaches die zich willen richten op huurders. De energiecoaches kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van diverse ondersteunende materialen zoals E-books over diverse maatregelen, die de coaches bij inwoners kunnen achterlaten. Bij de training en de werkzaamheden van de coaches wordt rekening gehouden met de geldende coronarichtlijnen.

Aanmelden

Inwoners die interesse hebben om energiecoach te worden kunnen voor 22 november 2020 een brief met korte motivatie mailen naar energietransitie@amstelveen.nl. Iedereen die voor de gemeente Amstelveen aan de slag gaat moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De kosten voor de verklaring worden vergoed. Voor vragen en meer informatie kunnen geïnteresseerden mailen met Frédérique van de Steeg ( f.van.de.steeg@amstelveen.nl).


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.