Amstelveen zoekt energiecoaches

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar 5 tot 10 enthousiaste vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige, door het Regionaal Energieloket opgeleide, vrijwilliger die huiseigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis.

De coach maakt inwoners wegwijs in allerlei energie gerelateerde vraagstukken, zoals kleine kostenbesparende maatregelen en subsidiemogelijkheden.

Korte lijntjes

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66): 'De energiecoaches zijn vrijwilligers die uit de buurt komen en korte lijntjes hebben met andere inwoners in Amstelveen. Zij inspireren en motiveren vanuit hun eigen ervaring om aan de slag te gaan met het verduurzamen van een woning aan de hand van laagdrempelige maatregelen. Hierbij kan worden gedacht aan het delen van energiebesparende tips of het uitvoeren van een HuisScan. Dit digitale middel levert een indicatief stappenplan op voor de inwoner. Ook wijst de energiecoach op de subsidiemogelijkheden en regelingen die er zijn in Amstelveen.'

Opleiding energiecoach

De vrijwilliger krijgt een training verzorgd door het Regionaal Energieloket alvorens aan de slag te gaan. De training is zowel geschikt voor coaches die zich willen richten op particuliere woningeigenaren als op coaches die zich willen richten op huurders. De energiecoaches kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van diverse ondersteunende materialen zoals E-books over diverse maatregelen, die de coaches bij inwoners kunnen achterlaten. Bij de training en de werkzaamheden van de coaches wordt rekening gehouden met de geldende coronarichtlijnen.

Aanmelden

Inwoners die interesse hebben om energiecoach te worden kunnen voor 22 november 2020 een brief met korte motivatie mailen naar energietransitie@amstelveen.nl. Iedereen die voor de gemeente Amstelveen aan de slag gaat moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De kosten voor de verklaring worden vergoed. Voor vragen en meer informatie kunnen geïnteresseerden mailen met Frédérique van de Steeg ( f.van.de.steeg@amstelveen.nl).


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.