Amstelveen Beach (Beeld: AmstelveenSport)

AmstelveenBeach: Stadsplein bijna twee weken lang omgetoverd tot strand

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert van zaterdag 15 t/m donderdag 27 juni het beachsportevenement AmstelveenBeach, op het tot strand omgetoverde Stadsplein in Stadshart Amstelveen. Er is van alles te beleven voor jong en oud. 

Iedereen kan komen meedoen, kijken, genieten en relaxen op het zand tijdens AmstelveenBeach. De programmering van het evenement is zeer divers. Zaterdag 15 juni wordt het evenement officieel geopend  door burgemeester Tjapko Poppens (12.00 uur).

SportExperience

AmstelveenBeach-SportExperience-4.jpg

Op de openingsdag is er van 11.00 tot 16.00 uur een SportExperience waar iedereen kan meedoen aan clinics en workshops van verschillende sportverenigingen. Van 16.00 tot 19.00 uur kan er op de vier beachcourts door iedereen van elk niveau gesport worden.

GA HIER NAAR HET PROGRAMMA

Diverse Beachsport Toernooien

Gedurende de 12 dagen van het beachsportevent zijn er verschillende toernooien. Zo staat zondag 16 juni van 11:00 tot 16:00 uur het BeachBadminton Toernooi op het programma. Dinsdagavond 18 juni gaan Amstelveense bedrijven vanaf 18:30 uur met elkaar de strijd aan tijdens het Bedrijven Beachvolleybaltoernooi. Donderdag 20 juni speelt de Gemeente Amstelveen een onderling toernooi van 17:00 tot 19:30 uur. Vrijdag 21 juni is er van 17:00 tot 20:30 uur de VrijMiBeach 4x4 waar iedereen z’n beste beachvolleybal kan laten zien, aansluitend is de wedstrijd Nederland-Frankrijk  op een groot scherm te zien bij Bar Dixie.

Zaterdag 22 juni kan iedereen meedoen met de nieuwe en zeer populaire sport PickleBall tijdens het Fun toernooi van 11:00 tot 13:30 uur of het Fanatics toernooi van 14:00 tot 16:30 uur. Maandagavond 24 juni is het de beurt aan de Amstelveense horeca tijdens het Horeca Beachvolleybaltoernooi van 18:30 tot 21:30 uur.

TopSport

Het weekend van 22 en 23 juni staat in het teken van topsport met het eredivisie beachvolleybaltoernooi Queen & King of the Court. De 15 beste heren (op zaterdag) en dames (op zondag) beachvolleybalteams gaan met elkaar de strijd aan om de kroon.

Trainingen en clinics

Clinics-2.jpg

Gedurende AmstelveenBeach zijn er diverse Amstelveense sportverenigingen die hun trainingen houden de beachcourts. Ruim 2.000 scholieren van primair en voortgezet onderwijs maken door de weeks kennis met verschillende beachsporten onder leiding van sportverenigingen.

Spelen

Er is een ruime programmering voor alle kinderen, en iedereen die zich jong voelt, om zich uit te leven. Dit kan tijdens de SportExperience op zaterdag 15 juni van 11:00 tot 16:00 uur en ook de dag erna tijdens het Oranje EK Kick-Off Festijn met Oud Hollandse spelletjes van 11:00 tot 15:00 uur. Op woensdagmiddag 19 en 26 juni kunnen alle kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen met de Parkspelen op het zand van 13:00 tot 16:00 uur. Zondag 23 juni is van 10:00 tot 16:00 uur het KidsFestival met verschillende luchtkussens, veel sport en spel activiteiten en komt de NEVOBO Volleybalbus langs.

Horeca-toernooi amstelveen beach.jpg

Vrij sporten
Gedurende de gehele periode van AmstelveenBeach is er op bepaalde tijden de mogelijkheid om vrij te sporten en te spelen op het zand.

Kom kijken, doe mee. Het volledige programma en alle informatie over de diverse activiteiten en toernooien vind je op: amstelveenbeach.nl


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.