Een team van AmstelveenSport (links) nam het op tegen het College van B en W (rechts)

AmstelveenBeach succesvol van start in jubileumjaar Amstelveen (60 jaar)

Amstelveen - AmstelveenBeach, dat de komende 12 dagen op het Stadsplein in Amstelveen wordt gehouden, is vandaag succesvol van start gegaan. Ook werd vanmorgen de aftrap gegeven voor een serie activiteiten in het kader van het 60-jarig bestaan van Amstelveen

In de traditionele openingswedstrijd van AmstelveenBeach nam het voltallige College van B en W het op tegen een team van AmstelveenSport. Ondanks dat het College met burgemeester Tjapko Poppens, wethouder Herbert Raat en gemeentesecratris Bert Winthorst over de nodige lengte beschikte versloeg AmstelveenSport het gemeentebestuur met 2-1.

groepsfoto beach.jpg

Amstelveen 60 jaar

Burgemeester Poppens trapte vanmorgen voor de wedstrijd officieel een serie activiteiten af in het kader van het 60-jarig bestaan van gemeente Amstelveen (voorheen gemeente Nieuwer-Amstel). Die activiteiten vinden het komende halfjaar plaats op diverse locaties in de gemeente.

amstelvee 60 jaar trompettist.jpg

Net als 60 jaar geleden, toen Nieuwer-Amstel de naamwijziging naar Amstelveen onderging, werden de festiviteiten aangekondigd door een heraut. Ook  nam de burgemeester een eerste schep zand van een zandsculptuur. De activiteitein in het kader van 60 jaar Amstelveen zijn te vinden op de website Visit Amstelveen.

beach amstelveen openingsdag.jpg

Foto's: Gemeente Amstelveen

AmstelveenBeach

AmstelveenBeach duurt nog tot en met donderdag 27 juni 2024 en kent een waanzinnig topsport- en breedtesportaanbod.

Onder andere met een bedrijven én horeca beachvolleybaltoernooi op respectievelijk dinsdagavond 18 juni en maandagavond 24 juni. Nieuw op het programma is het VrijMiBeach 4×4 toernooi. Op vrijdag 21 juni kan iedereen meedoen met dit beachvolleybaltoernooi waar gezelligheid voorop staat,

Het weekend van 22 en 23 juni staat in het teken van topsport met Queen & King of the Court. De 15 beste heren en dames beachvolleybalteams gaan met elkaar de strijd aan om de kroon. Ook is er zondag 23 juni het KidsFestival met verschillende luchtkussens en activiteiten voor kinderen. Doordeweeks maakt het onderwijs kennis met verschillende beachsporten onder leiding van Amstelveense verenigingen. Deze editie nemen maar liefst 2000 scholieren van het primair en voortgezet onderwijs deel.

Gedurende de gehele periode van AmstelveenBeach is er op bepaalde tijden de mogelijkheid om vrij te sporten en te spelen op het zand. Het volledige programma en alle informatie over de diverse activiteiten en toernooien vind je op: www.amstelveenbeach.nl


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.