Amstelveens burenconflict in De Rijdende Rechter

Amstelveens burenconflict in De Rijdende Rechter Foto: Mr. John Reid [Beeld: KRO-NCRV]

AMSTELVEEN - In het populaire tv-programma De Rijdende Rechter (KRO-NCRV) is dinsdag 9 januari 2018 aandacht besteed aan een conflict tussen twee Amstelveense buren. 

Uitgeleende auto
Hoofdrolspelers in de uitzending zijn Maurice Van der Bijl en Ethol Rozendaal, zo valt te lezen op de website van De Rijdende Rechter. De twee zijn al jaren goede buren, maar daar komt verandering in als Van der Bijl de auto van mevrouw Rozendaal leent en een botsing krijgt.

Uitzending
De uitzending was dinsdagavond om 22.25 uur te zien op NPO1  en is hier terug te kijken (klik op link): 'Uitlenen is wenen'.

Grote belangstelling
De opnames voor het programma werden in de zomer van 2017 gemaakt in onder andere Westwijk (Nabij het winkelcentrum) en partycentrum De Kegel (zitting).  De belangstelling voor het bijwonen van de opnames was zo groot, dat de pubieke tribune helemaal vol zat.

De Rijdende Rechter
In De Rijdende Rechter worden conflicten tussen mensen voorgelegd aan meester John Reid. Deze conflicten gaan vaak over hoog opgelopen burenruzies. Meester Reid doet vervolgens uitspraak.


Reacties