Amstelveens fietspad vernoemd naar grondlegger van Israël

Amstelveens fietspad vernoemd naar grondlegger van Israël Foto: De onthulling van het bord. [Beeld: Gemeente Amstelveen]

AMSTELVEEN – In Amstelveen is vanmiddag het nieuwe naambordje van het David Ben Goerionpad onthuld. Het fietspad is vernoemd naar de eerste premier van Israël.

Ben-Goerion werd geboren in Polen en geldt als grondlegger van de staat Israël. Hij verhuisde in 1906 naar Palestina. In 1948 riep Ben-Goerion de staat Israël uit, waar hij vervolgens tot 1963 premier was.

Eer

Het nieuwe fietspad werd geopend in het bijzijn van demissionair wethouder Herbert Raat en Alon Ben-Goerion, de kleinzoon van de eerste premier van Israël. De opening van het David Ben Goerionpad maakt deel uit van de viering van het 70-jarig bestaan van Israël.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft een foto van de opening van het fietspad op Twitter gezet. “Het is een eer om hier vandaag in Amstelveen een fietspad te openen dat is vernoemd naar mijn grootvader”, zegt Alon Ben-Goerion op de website van CIDI.


Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.