Amstelveens fietsproject voor minima in de prijzen op Nationaal Fietscongres

Amstelveen - Het project waarbij kinderen van Amstelveense minimagezinnen een gratis fiets krijgen, is vorige week in de prijzen gevallen op het Nationaal Fietscongres in Den Haag. Met het fietsenplan kunnen gezinnen met een Amstelveenpas gratis een gedoneerde en door 'Ons Tweede Thuis' opgeknapte fiets krijgen.

In Amstelveen zijn twee ANWB-inleverpunten voor inwoners die een kinderfiets beschikbaar willen stellen. De punten zijn in de buurt van het Stadshart (Van Rietschoten Tweewielers) en bij Ons Tweede Thuis in het zuiden van Amstelveen (Bouwerij 92).  'Ik roep iedereen die een kinderfiets kan missen op deze te doneren aan ons fietsenplan,' zegt wethouder Marijn Van Ballegooijen. 'Je kunt echt het verschil maken voor iemand anders.'

Het project
Het fietsenplan was goed voor een tweede plaats bij de zogeheten Tour de Force Initiatiefprijs. Het project is ontstaan op initiatief van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen en wordt ondersteund door de Vervoerregio Amsterdam. Met de prijs van het fietscongres is een bedrag van € 2.500,- gemoeid. Het bedrag wordt toegevoegd aan het project zodat nog meer kinderen een gratis fiets kunnen krijgen.

Ieder kind een fiets
'In Amstelveen vinden we dat ieder kind een fiets moet hebben. Daarom zijn we in actie gekomen', aldus Van Ballegooijen. 'Als kind kan je in Amstelveen niet zonder fiets. Het is niet alleen een vervoermiddel om mee naar school te gaan, het is ook onmisbaar voor spelen met kinderen in de buurt of op bezoek te gaan bij je vrienden. Een fiets geeft je vrijheid en stelt je in staat mee te doen en erbij te horen.'

Belang van een fiets

Vicevoorzitter van de Vervoerregio Amsterdam, Marja Ruigrok, sluit zich hierbij aan. 'Het kinderfietsenplan Amstelveen is ontstaan vanuit een diepe overtuiging dat ieder kind, ongeacht de omstandigheden, de mogelijkheid moet hebben om te fietsen. Fietsen is niet alleen een gezonde en milieuvriendelijke manier van vervoer, maar het opent ook de deur naar educatieve en sociale activiteiten. Het stelt kinderen in staat om actief deel te nemen aan de samenleving en draagt bij aan hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen', zegt Ruigrok.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.