Arjen Siegmann

Amstelveens raadslid Arjen Siegmann op landelijke CDA-kieslijst

Amstelveen - Het landelijke CDA heeft Arjen Siegmann, raadslid in Amstelveen, op plek 48 van de kandidatenlijst gezet voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023.

De definitieve kandidatenlijst werd zaterdag 23 september vastgesteld. Siegmann is blij dat hij met de steun van een aantal afdelingen toch op de lijst is gekomen. ‘Er moet vernieuwd worden bij het CDA’, zegt hij, ‘en daar draag ik graag aan bij’.

Hoogleraar

Arjen Siegmann is naast gemeenteraadslid ook hoogleraar christelijk-sociaal denken aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is expert op het gebied van pensioenen, economie en het belastingstelsel.

Wetenschappelijk Instituut

Binnen het CDA is Siegmann geen onbekende. Hij is stafmedewerker van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA en was betrokken bij enkele recente rapporten over de toekomst van het CDA, zoals het rapport ‘Zij aan Zij’ (2020) en het rapport van de commissie Van Zwol over de herkenbaarheid van het CDA.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.  

Algemeen 19 apr. 2024 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels 19 apr. 2024 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.