Arjen Siegmann

Amstelveens raadslid Arjen Siegmann op landelijke CDA-kieslijst

Amstelveen - Het landelijke CDA heeft Arjen Siegmann, raadslid in Amstelveen, op plek 48 van de kandidatenlijst gezet voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023.

De definitieve kandidatenlijst werd zaterdag 23 september vastgesteld. Siegmann is blij dat hij met de steun van een aantal afdelingen toch op de lijst is gekomen. ‘Er moet vernieuwd worden bij het CDA’, zegt hij, ‘en daar draag ik graag aan bij’.

Hoogleraar

Arjen Siegmann is naast gemeenteraadslid ook hoogleraar christelijk-sociaal denken aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is expert op het gebied van pensioenen, economie en het belastingstelsel.

Wetenschappelijk Instituut

Binnen het CDA is Siegmann geen onbekende. Hij is stafmedewerker van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA en was betrokken bij enkele recente rapporten over de toekomst van het CDA, zoals het rapport ‘Zij aan Zij’ (2020) en het rapport van de commissie Van Zwol over de herkenbaarheid van het CDA.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.